Sertifikati

brilliant-sertifikati

U saradnji sa British Council-om škola stranih jezika BRILLIANT organizuje mogućnost polaganja za medjunarodno priznate Kembridžove diplome. Dok ne dodje do nivoa znanja koji je potreban za medjunarodnu diplomu, polaznik dobija interni sertifikat škole stranih jezika BRILLIANT o položenom kursu i ostvarenom nivou znanja, koji je validni dokazni dokument u Srbiji.

Polaznici se mogu prijaviti za polaganje sledećih medjunarodno priznatih sertifikata:

1. KET – Key English Test (Početni nivo)

KET je prvi nivo Kembridž ispita i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku A2. Njim se potvrđuje da je savladan osnovni nivo svakodnevnog pisanog i govornog jezika. Ispit oponaša situacije iz realnog života i namenjen je polaznicima čije je vladnje jezičkim veštinama engleskog jezika na osnovnom nivou, potrebnim prilikom putovanja u zemlje engleskog govornog područja.

2. PET – Preliminary English Test (Niži srednji nivo)

PET je drugi nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika. U pitanju je ispit srednjeg nivoa koji na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B1. Položen PET ispit ukazuje da je student savladao jezik u toj meri da može da se snađe u uglavnom očekivanim situacijama u društvu i na poslu u engleskom govornom okruženju. Osim glavnih jezičkih veština – čitanje, pisanje, slušanje i govor – PET proverava i poznavanje gramatike i rečnik, i procenjuje sposobnosti polaznika da se sporazumeva na engleskom jeziku u realnim životnim situacijama.

3. FCE – First Certificate in English (Viši srednji nivo)

FCE je viši srednji nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Od polaznika na ovom nivou očekuje se da mogu da rade ili studiraju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom UK, kao i svuda u svetu. Ovaj ispit se često polaže nakon 500 do 600 sati aktivnog učenja

4. CAE – Certificate in Advanced English (Viši 1 nivo)

CAE je prvi od dva najviša nivoa Kembridž ispita iz engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C1. Od polaznika na ovom nivou očekuje se da se samouvereno snalaze u većini situacija u društvu, na poslu i na studijama visokog obrazovanja u zemljama engleskog govornog područja. CAE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, kao i mnogi drugi u svetu, uključujući i poslodavce.

5. CPE – Certificate of Proficiency in English (Viši 2 nivo)

CPE je najviši nivo Kembridž ispita engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, a i mnogi drugi širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Mnogi poslodavci takođe priznaju ovaj sertifikat.

6. Sertifikati za najmladje (starters, movers, flyers)

Milioni dece širom sveta uče engleski jezik. Pošto mladi počinju da uče jezik, kasnije u životu imaju prednost u daljem obrazovanju, poslovnom životu i slobodnim aktivnostima. Kembridž ESOL ispiti engleskog jezika za najmlađe predstavljaju izvrstan i zabavan način da deca budu motivisana i uče engleski. Ovi ispiti pomažu deci da kako napreduju izgrađuju samopouzdanje i polako se privikavaju na kasnije ispite koje će polagati tokom daljeg obrazovanja.

Namenjeni su mališanima od 7 do 12 godina i ovi ispiti engleskog jezika za najmlađe su dostupni na tri nivoa: poletarci (Starters), letači (Movers) i piloti (Flyers).